Definita cuvantului antiburghez
ANTIBURGHÉZ, -Ă adj. Împotriva burgheziei. [< anti- + burghez].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu antiburghez
PATAGONÉZ, -Ă, patagonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază (amerindiană) a Patagoniei sau este originară de acolo; patagon (1). 2. Adj. Care aparține Patagoniei sau patagonezilor (1), privitor la Patagonia sau la patagonezi; originar din Patagonia; patagon (2). – Patagonia (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
MAURITANÉZ, -Ă, mauritanézi, -e, s.m. și f., adj. Mauritan. (din Mauritania (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
BOULEZ [bulé], Pierre (n. 1925), compozitor și dirijor francez. Muzică dodecafonică („Structures” pentru două piane, „Polyphonie” pentru 18 instrumente, „Pli selon Pli” și „Le Marteau sans maître” pentru voce și orchestră, cantate), muzică electronică, concretă, aleatorică. Vezi definitia »
aragonéz, -ă I. adj., s.m.f. (Locuitor) din Aragon. ◊ (s.f.) Dialect vorbit în Aragon. II. (s.f.) Dans popular spaniol, vioi, în măsură ternară; melodia corespunzătoare. (< fr. aragonais) Vezi definitia »
NEWYORKÉZ, -Ă, newyorkézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în orașul sau în statul New York (din Statele Unite ale Americii) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de New York sau locuitorilor săi, privitor la New York sau locuitorii săi. (New York (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. new(-)yorkais) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z