Definita cuvantului aproba
APROBÁ vb. I. tr. A încuviința o părere etc.; a-și da consimțământul, a fi de acord. ♦ A consimți în mod oficial la ceva printr-un act autentic. [P.i. aprób. / < lat. approbare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aproba
A SE MASTURBA a se autosesiza, a avea manivelă, a o bate la cap, a o ciocăni în vârf, a o da cu capu’ de toți pereții, a da cu mucii de faianță, a da cu sacâz, a-i da în cap lui chelu’ / lui mutu’, a o da pe sub mână, a duce copiii la piscină, a face bătături în palmă, a face laba, a face manivelă / zgudu, a freca gherțoiu’, (d. femei) a-și întărâta ghiocelul, a juca table, a o lua în mână, a o lua la labă, a planta copii, (d. femei) a pune degetul la omidă, a pune faianță, a se uita în ghioc, a o zăpăci. Vezi definitia »
FLAMBÁ vb. I. tr. 1. A trece prin flacără (instrumente chirurgicale etc.) pentru a steriliza. 2. A îndoi un corp solid după ce a fost supus la compresiune. [< fr. flamber]. Vezi definitia »
cărâmbá, pers 3 sg. cărâmbă, vb. I refl. (reg.; despre lemne, scânduri) a se curba, a se încovoia, a se îndoi, a se scovârda. Vezi definitia »
bába-oárba (joc) s. f. art., neart. bábă-oárbă, g.-d. art. bábei-oárba Vezi definitia »
BULBA, peșteră în SV României, în N Pod. Mehedinți, pe dr. văii omonime, la 325 m alt. Lungime: 4.860 m. Formată dintr-o rețea de galerii dispuse pe trei nivele; prezintă sifoane, scurgeri parietale, agregate calcice, draperii etc. Faună bogată (insecte, fluturi, viermi etc.). Greu accesibilă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z