Definita cuvantului arie
ÁRIE1 s.f. 1. (Mat.) Întindere, mărime a unei suprafețe limitate. 2. Zonă de răspândire a unui fenomen, de desfășurare a unei activități etc. ♦ Zonă în care este răspândit un anumit gen de animale sau de plante. ♦ Zonă în care se vorbește o anumită limbă, un dialect etc. sau în care se întâlnește un anumit fenomen lingvistic. [Pron. -ri-e, gen. -iei. / < lat. area, cf. fr. aire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu arie
PROSCRÍPȚIE, proscripții, s. f. 1. (În Roma antică) Punere în afară de lege sau osândire la moarte a cuiva, fără forme de judecată, pentru infracțiuni politice. ◊ Listă de proscripție = listă afișată care cuprindea numele persoanelor declarate în afara legii. 2. Pedeapsă la care autoritatea publică supunea pe cineva pentru o vină politică; izgonire din patrie, exil, surghiun. – Din lat. proscriptio, fr. proscription. Vezi definitia »
INJÉCȚIE s.f. 1. Introducere forțată cu seringa a unei substanțe lichide în corp; (p. ext.) lichidul astfel introdus. 2. Introducere sub presiune a combustibilului în camera de ardere a unui motor. 3. (Mat.) Funcție injectivă. 4. (Geol.) Pătrundere sub presiune a unei magme în zonele cele mai adânci ale scoarței terestre. [Gen. -iei, var. injecțiune s.f. / cf. fr. injection]. Vezi definitia »
teltíe, teltíi, s.f. (înv.) pătură groasă de pâslă. Vezi definitia »
HALOGRAFÍE s. f. (chim.) descriere a sărurilor. (< fr. halographie) Vezi definitia »
FILTRÁȚIE s. f. filtrare. (< fr. filtration) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z