Definita cuvantului audia
AUDIÁ vb. I. tr. 1. A asculta depoziția unui martor, a supune unui interogatoriu. 2. A asculta un curs, o conferință, un șir de prelegeri etc. ♦ A asculta muzică (de obicei înregistrată pe discuri, pe bandă de magnetofon etc.). [Pron. a-u-di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < audiență, auditor, după lat. audire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu audia
RÚPIA s. f. boală de piele prin cruste purulente care, după ce cad, lasă răni sângerânde. (< fr. rupia) Vezi definitia »
STUDIÁ, studiéz, vb. I. 1. Tranz. A depune o muncă intelectuală susținută, sistematică, pentru însușirea de cunoștințe temeinice într-un anumit domeniu; a învăța. 2. Tranz., refl. și refl. recipr. A (se) observa cu atenție, a (se) examina (din toate punctele de vedere); a (se) analiza, a (se) cerceta. 3. Refl. A-și impune o anumită atitudine, un anumit fel de a fi, mai ales atunci când se știe observat, examinat de cineva. [Pr.: -di-a] – Din it. studiare. Vezi definitia »
ROCÁRDIA s. f. plantă erbacee cu flori frumos colorat în alb, galben, roz, roz-purpuriu sau carmin-satinat. (< lat. roccardia) Vezi definitia »
OMAGIÁ, omagiez, vb. I. Tranz. A aduce cuiva un omagiu (1), a exprima stima, respectul față de cineva. [Pr.: -gi-a] – Din omagiu. Vezi definitia »
RICKÉTTSIA [-CHE-ȚI-] s. f. parazit unicelular microscopic, care produce la oameni și la animale o serie de boli infecțioase. (< fr. rickettsie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z