Definita cuvantului rickettsia
RICKÉTTSIA [-CHE-ȚI-] s. f. parazit unicelular microscopic, care produce la oameni și la animale o serie de boli infecțioase. (< fr. rickettsie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rickettsia
CAPUCHEHÁIA s. f. (Turcism) Reprezentant sau agent diplomatic al domnitorilor români la Poarta otomană. [Var.: capucheháie, capicheháie s. f.] – Din tc. kapikâhaya. Vezi definitia »
împociá vb. I (înv.; despre un loc) a bate poci (țăruși), ca semn că este oprit să treci sau să calci pe un loc. Vezi definitia »
RAIÁ, raiale, s. f. 1. Teritoriu ocupat și administrat direct de autoritățile militare turcești. 2. Nume dat de către turci locuitorilor din Moldova și Țara Românească, datori să le plătească tribut. [Pr.: -ra-ia] – Din tc. rāyā. Vezi definitia »
Categoria „FRUCT” cuprinde totalitatea „produselor care apar si se dezvolta din pistilul unei flori fecundate si care contin seminte sau produse vegetale care servesc ca hrana” DEX Vezi definitia »
ACCA LARENTIA (în mitologia romană), zeiță arhaică, protectoarea sarcinii viitoarelor mame și zeiță a morții. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z