Definita cuvantului faringian
FARINGIÁN, -Ă, faringieni, -e, adj. Care aparține faringelui, privitor la faringe; localizat în faringe. [Pr.: -gi-an] – Din fr. pharyngien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu faringian
CALOVIÁN, -Ă adj., s. n. (din) primul etaj al jurasicului superior. (< fr. callovien) Vezi definitia »
BELDIMAN, Alexandru (Alecu) (1760-1826, n. Huși sau Iași), poet român. Vornic. A scris o cronică în versuri a Eteriei („Tragodia sau mai bine a zice jalnica Moldovii îmtîmplare”) și poezii preromantice; traduceri de romane și piese de teatru. Vezi definitia »
BARREMIÁN, -Ă, barremieni, -e, adj., s.n. (Din) ultimul etaj al cretacicului inferior. (din fr. barrémien) Vezi definitia »
RETOROMÁN, -Ă, retoromani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație care trăiește în sud-estul Elveției, în nord-estul Italiei și în unele regiuni ale Alpilor Dolomitici; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. Care aparține retoromanilor (1), privitor la retoromani. ♦ (Substantivat, f.) Limbă romanică vorbită de retoromani (1), prezentând mari deosebiri dialectale; ladină. – Din fr. rhéto-roman. Vezi definitia »
ASTRAHÁN s. n. Blană cu părul mătăsos și creț, obținută de la mieii unei rase de oi (originară din Astrahan). ♦ Haină lucrată din astfel de blană. – Din Astrahan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z