Definita cuvantului obturație
OBTURÁȚIE, obturații, s. f. Obturare. ♦ (Med.) Închidere, astupare a unui orificiu sau a unei cavități. ◊ Obturație dentară = astuparea terapeutică a cavității unui dinte cariat. – Din fr. obturation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obturație
BIZARERÍE, bizarerii, s. f. Ciudățenie, extravaganță; fantezie. – Fr. bizarrerie. Vezi definitia »
LEPROZERÍE, leprozerii, s. f. Colonie sau spital special în care sunt izolați și îngrijiți leproșii. – Din fr. léproserie. Vezi definitia »
BATERÍE s.f. 1. Subunitate de artilerie care cuprinde mai multe tunuri, un număr de militari care le mânuiesc, utilajul și mijloacele de transport necesare. ♦ Terasament care protejează tunurile în poziție de tragere. ♦ Șir de tunuri aflate de fiecare latură a unui bastiment de război. 2. Ansamblu de aparate, de mașini etc. cu care se face aceeași operație. ◊ Baterie electrică = reunire de mai multe pile sau de acumulatoare electrice. 3. Vas cu gheață folosit pentru a răci vinul și sifonul din sticle. 4. Grupul instrumentelor de percuție într-o orchestră de muzică ușoară sau de jaz. 5. Baterie de teste = grup de mai multe teste legate împreună printr-un scop comun. [Gen. -iei. <fr. batterie, it. batteria]. Vezi definitia »
babaie, băbăi, s. f. babă. Vezi definitia »
PILORECTOMÍE s.f. Rezecție a pilorului. [< fr. pylorectomie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z