Definita cuvantului axiometru
AXIOMÉTRU s.n. Dispozitiv montat în fața timonei unei nave, care indică permanent unghiul de cârmă. [< fr. axiomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu axiometru
ASTROMÉTRU s.n. Aparat fotometric pentru măsurarea și compararea gradului de lumină a aștrilor. [< germ. Astrometer]. Vezi definitia »
SECHÉSTRU, sechestre, s. n. Măsură de asigurare ordonată de justiție sau de fisc în cazul de neplată a unei datorii, constând în sigilarea bunurilor debitorului sau în darea lor în păstrare unei a treia persoane (până la vânzarea lor silită). ♦ (Jur.) Procedură care constă în încredințarea în mâinile unei terțe persoane, a unui bun asupra căruia există un litigiu, până la soluționarea litigiului. [Var.: (înv.) secvéstru s. n.] – Din fr. séquestre, lat. sequester, -tris. Vezi definitia »
ANHÍDRU, -Ă, anhidri, -e, adj. (Despre unele săruri) Din care a fost îndepărtată apa; lipsit de apă. – Din fr. anhydre. Vezi definitia »
SALMÁSTRU, -Ă, salmastre, adj. (În sintagmele) Apă salmastră = apă cu salinitate redusă. Lac salmastru = lac cu apă salmastră. – Din it. salmastro. Vezi definitia »
PAPOLÁTRU s.m. Nume dat partizanilor fervenți ai papei sau ai catolicilor de către disidenți. [< fr. papolâtre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z