Definita cuvantului vibra
VIBRÁ vb. I. intr. 1. A executa vibrații, a intra în vibrație. 2. (Fig.) A se entuziasma; a fi emoționat de ceva. [< fr. vibrer, it., lat. vibrare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vibra
INFILTRÁ vb. I. 1. refl. A străbate, a pătrunde printr-un mediu poros. 2. tr., refl. (Fig.) A pătrunde sau a face să pătrundă, a (se) strecura neobservat. [Var. înfiltra vb. I. / < fr. infiltrer, it. infiltrare]. Vezi definitia »
ambrazura,ambrazurișf.1[Mil]Deschizatura in peretii unei fotificatii,prin care se executa trageri cu tunulçu mitraliera etc.2[Arhit]Deschizatura lasata in zid,in vederea montari unei usi sau a unei ferestre.-Din fr.embrasure Vezi definitia »
BARÁ vb. tr. 1. a întrerupe, a împiedica cu o bară, cu un obstacol circulația, trecerea (pe un drum, o stradă etc.); (fig.) a împiedica, a opri, a stopa. 2. a trage o linie peste..., a șterge cu o linie (un text). (< fr. barrer) Vezi definitia »
GARÁ vb. tr. a adăposti (automobile, tramvaie etc.) într-un garaj sau într-un depou; a trage o locomotivă, un tren pe o linie de garaj. (< fr. garer) Vezi definitia »
cățărá s.f. (reg.) veveriță, cațobâră, coțoligă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z