Definita cuvantului beton
BETÓN s.n. Amestec de pietriș, nisip, ciment (sau alt liant) și apă, care se transformă într-o masă rezistentă prin întărire și este folosit ca material de construcție. [Pl. -onuri, -oane. / < fr. béton].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu beton
COPATRÓN s. m. patron care împarte proprietatea asupra unei firme cu altul. (< co- + patron) Vezi definitia »
MICRÓN, microni, s. m. Unitate de măsură pentru lungime egală cu a mia parte dintr-un milimetru; micrometru (2), micromilimetru. – Din fr. micron, germ. Mikron. Vezi definitia »
VALÓN, -Ă, valoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază (de limbă romanică) a sudului Belgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține sudului Belgiei sau valonilor (1), privitor la sudul Belgiei sau la populația lui. – Din fr. wallon, germ. Wallone. Vezi definitia »
LONJERÓN s. n. element de rezistență în formă de grindă din lemn sau din metal, așezat longitudinal pe cadrul unei mașini, construcții etc. (< fr. longeron) Vezi definitia »
XILÓN s.n. Fibră textilă obținută în (fosta) R. S. Cehoslovacă, din care se confecționează obiecte de îmbrăcăminte. [< fr. xilon – nume comercial]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z