Definita cuvantului biosociologie
BIOSOCIOLOGÍE s.f. 1. Concepție antiștiințifică referitoare la societate, care explică viața socială și politică în primul rând prin factori biologici, reduși la noțiunea de rasă; teorie, preconizată de sociologii fasciști, care pretinde că factorul determinant al dezvoltării sociale este factorul biologic, redus la noțiunea de rasă. 2. Disciplină care se ocupă cu studiul biocenozelor. [< fr. biosociologie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu biosociologie
DENDROMETRÍE s. f. Disciplină care se ocupă cu studierea metodelor de măsurare a volumului arborilor; taxație forestieră. – Din fr. dendrométrie. Vezi definitia »
CORDECTOMÍE s. f. 1. extirpare a unei coarde vocale. 2. rezecție a unei porțiuni a măduvei spinării. (< fr. chordectomie) Vezi definitia »
CONVERSÁȚIE, conversații, s. f. Discuție, convorbire. ♦ (Rar) Fel de a vorbi, de a discuta. [Var.: (înv.) conversațiúne s. f.] – Din fr. conversation, lat. conversatio, -onis. Vezi definitia »
MARTIROLOGÍE s. f. istoria martirilor; martirologiu. (< fr. martyrologie) Vezi definitia »
ABLACTÁȚIE s.f. 1. Trecere treptată și progresivă de la alimentația exclusiv lactată a sugarului la o alimentație diversificată; ablactare. 2. Oprire a secreției lactate la femeile la care alăptarea este contraindicată sau inutilă. – Din germ. Ablaktation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z