Definita cuvantului bronhospasm
BRONHOSPÁSM s.n. (Med.) Contracție spasmodică a bronhiilor. [< fr. bronchospasme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bronhospasm
SIMBOLÍSM s. n. Sistem de simboluri (1), reprezentare prin simboluri. ♦ Spec. Totalitate a simbolurilor proprii unei religii; reprezentare a dogmelor, a preceptelor religioase prin simboluri (1). 2. Curent programatic în literatura și arta universală, constituit la sfârșitul secolului XIX, potrivit căruia valoarea fiecărui obiect și fenomen din lumea înconjurătoare poate fi exprimată și descifrată cu ajutorul simbolurilor; mod de exprimare, de manifestare propriu acestui curent. ◊ Simbolism fonetic = capacitatea structurii fonetice a unui cuvânt sau a unui grup de sunete de a sugera sau de a întări noțiunea pe care o desemnează sau o anumită atitudine față de ea; legătură dintre un sunet sau un grup de sunete și o anumită idee. – Din fr. symbolisme. Vezi definitia »
CUBÍSM s. n. Mișcare artistică apărută la începutul sec. XX, care prezintă obiectele din realitate descompuse în cele mai simple figuri geometrice, fără a ține seamă de asemănarea exterioară cu obiectele reprezentate. – Din fr. cubisme. Vezi definitia »
ALODIALÍSM s.n. (Ist.) Alodialitate. [< fr. allodialisme]. Vezi definitia »
REOMORFÍSM s. n. proces prin care o rocă, un sediment se transformă într-o masă fluidă. (< fr. rhéomorphisme) Vezi definitia »
ANTIPAPÍSM s. n. stare a bisericii catolice condusă de un antipapă. (< fr. antipapisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z