Definita cuvantului alcam
alcám, alcámuri s.n. (reg.) apucătură, viclenie

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu alcam
TAM-TÁM, tam-tamuri, s. n. 1. Instrument muzical de percuție alcătuit dintr-un disc concav de metal forjat, care, lovit cu un ciocănel de lemn căptușit cu postav, vibrează, producând sunete puternice; gong. 2. Instrument muzical african asemănător cu toba; muzică executată cu un astfel de instrument. ♦ Fig. Zgomot mare, zarvă. – Din fr. tam-tam. Vezi definitia »
GEAM, geamuri, s. n. 1. Placă de sticlă care se fixează în pervazurile (ori cercevelele) ferestrelor sau ale ușilor și care permite să străbată lumina în interiorul unei încăperi. ♦ Bucată de sticlă care se fixează în rama ceasornicelor, a ochelarilor etc. 2. P. gener. Fereastră. – Din tc. cam. Vezi definitia »
AAM, aams, s.m. Veche măsură de capcaitate olandeză. Vezi definitia »
GRAM, grame, s. n. Unitate de măsură pentru masa (ori greutatea) unui corp, egală cu a mia parte dintr-un kilogram. ◊ Gram-forță = unitate de măsură pentru forță, egală cu a mia parte dintr-un kilogram-forță. – Din fr. gramme. Vezi definitia »
ASSAM, stat în E Indiei; 78,4 mii km2; 19,9 mil. loc. (1981). Centrul ad-tiv: Dispur. Aici cad cele mai mari cantități de precipitații din lume (Cherrapunji). Expl. forestiere, de petrol și de cărbune. Mari plantații de ceai (Pod. Shillong), orez, iută. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z