Definita cuvantului cartier
CARTIÉR s.n. 1. Diviziune sau parte a unui oraș care are un caracter specific, propriu; populația acestei părți a orașului. 2. (Mil.) Comandamentul unei mari unități militare; loc unde se găsește acest comandament. ♦ Loc unde este cantonată o armată; tabără. 3. (Herald.) Fiecare dintre diviziunile unui scut împărțit în patru (sau mai multe) părți. [Pron. -ti-er. / < fr. quartier, cf. germ. Quartier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cartier
BURSIÉR2, -Ă, bursieri, -e, s. m. și f. Elev sau student care beneficiază de o bursă1. [Pr.: -si-er] – Fr. boursier. Vezi definitia »
AUTOATELIÉR, autoateliere, s. n. Atelier mobil folosit la depanări și reparații de vehicule. [Pr.: a-u-to-a-]- Auto2 + atelier. Vezi definitia »
PORTCONTÁINER s. n. navă pentru transportul de mărfuri în containere. (< fr. porte-containers) Vezi definitia »
pílingher, pílingheri, s.m. (reg.) om fără căpătâi. Vezi definitia »
MÉȘTER, -Ă, meșteri, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care are și practică o meserie; (în special) meseriaș cu calificare superioară, care are, de obicei, sarcina de a îndruma și alți lucrători și de a conduce o secție productivă într-o întreprindere sau într-un atelier; maistru. ◊ Expr. Meșter-strică (și drege de frică), se spune despre un meseriaș prost sau despre un om neîndemânatic. ♦ Proprietar al unui atelier (în raport cu angajații săi). ♦ (Rar) Nume dat profesorilor care predau, în trecut, discipline (auxiliare) ca muzica, desenul etc. 2. S. m. și f., adj. (Om) talentat, priceput, îndemânatic, abil; (persoană) care posedă multe cunoștințe. 3. S. m. și f. (Astăzi rar) Persoană care a adus contribuții (foarte) valoroase într-un anumit domeniu de activitate; maestru. – Din magh. mester. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z