Definita cuvantului cationic
CATIÓNIC, -Ă adj. Care se referă la cationi. [Pron. -ti-o-. / < fr. cationique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cationic
BENZÉNIC, -Ă adj. Care conține benzen; care aparține familiei benzenului. [< fr. benzénique]. Vezi definitia »
TECTÓNIC, -Ă, tectonici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care se referă la tectonică (2), care aparține tectonicii, care este legat de mișcările scoarței Pământului. 2. S. f. Ramură a geologiei care studiază structura scoarței terestre și cauzele mișcărilor și deformărilor ei. ♦ Structură geologică. – Din fr. tectonique. Vezi definitia »
TRAFÍC, traficuri, s. n. 1. Totalitatea transporturilor de mărfuri sau de persoane care se fac pe o anumită cale de comunicație, cu anumite mijloace de transport, într-un interval de timp și în condiții precizate. ♦ Totalitatea legăturilor de telecomunicație stabilite într-un anumit interval de timp și în anumite condiții tehnice. 2. Activitate economică având drept scop schimbul de mărfuri și de alte valori. ♦ Comerț ilicit. ♦ Expr. A face trafic de influență = a trage foloase ilicite din influența pe care cineva o are asupra cuiva, din trecerea de care se bucură pe lângă cineva. – Din fr. trafic. Vezi definitia »
MONGÓLIC, -Ă adj. Care aparține mongolilor, referitor la mongoli. ◊ Limbi mongolice = familie de limbi aglutinante, vorbite pe un vast teritoriu din Asia și din Europa. [< fr. mongolique]. Vezi definitia »
MÍSTIC, -Ă adj. 1. Stăpânit de misticism. 2. Ascuns, neștiut, tainic. // s.m. și f. Adept al misticismului. [Cf. fr. mystique, lat. mysticus – ascuns]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z