Definita cuvantului chelonieni
CHELONIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile din care fac parte animale cu corpul închis într-o carapace osoasă; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. -ni-eni, sg. chelonian. / < fr. chéloniens, cf. gr. chelone – broască].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu chelonieni
odârní, odârnésc, vb. IV (reg.) 1. a înțărca. 2. a fi sleit de foame și de oboseală. Vezi definitia »
CUMPĂNÍ, cumpănesc, vb. IV. 1. Tranz. A cântări (cu cumpăna). ♦ A aprecia greutatea sau alte calități ale unui obiect. 2. Tranz. A pune în stare de echilibru; a echilibra. 3. Refl. și tranz. A (se) clătina, a (se) legăna. 4. Tranz. și intranz. Fig. A cântări cu mintea, a chibzui, a socoti. ♦ Refl. A sta la îndoială înainte de a lua o hotărâre; a șovăi. 5. Refl. Fig. A lua o hotărâre; a se decide. 6. Tranz. Fig. (Reg.) A îndemna, a sfătui. 7. Tranz. Fig. A fi mai presus de...; a întrece; a precumpăni. – Din cumpănă. Vezi definitia »
înzăvoní vb. IV (reg., înv.) 1. a acoperi capul cu un zăvon (voal). 2. a obliga pe cineva să pună pe cap voalul negru de călugăriță; a călugări. 3. a împodobi ferestrele cu voal (cu perdele). Vezi definitia »
Bani, o suma de bani. EX – Cum stai cu goaza? Termen auzit in regiunea Prahova Vezi definitia »
SAUROPTERIGIÉNI s. m. pl. ordin de reptile marine carnivore, cu labele transformate în înotătoare și prin acoperirea părților ventrale cu plăci dermice. (< fr. sauroptérygiens) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z