Definita cuvantului cineraria
CINERÁRIA s.f. Plantă ornamentală din familia compozeelor, cu frunze mari și flori de diferite culori adunate în buchete. [Pron. -ri-a. / < it. cineraria].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cineraria
Somnologia sau medicina somnului are ca obiect de studiu somnul normal și patologic. Somnologia se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul unei mari varietăți de afecțiuni, reunite sub numele generic de „tulburări ale somnului”. De la sforăit și apneea obstructivă în somn până la insomnie sau somnambulism, tulburările somnului pot avea diferite etiologii și forme de manifestare, iar varietatea acestora face ca somnologia să fie un domeniu interdisciplinar. Medicina somnului implică specialiști din domenii diferite, ca pneumologie, neurologie, cardiologie, ORL, medicina muncii și altele. Vezi definitia »
GODIÁ vb. intr. a vâsli cu o singură ramă așezată la pupă, făcând ca ambarcația să înainteze în zigzag. (< fr. godiller) Vezi definitia »
ÎNCOVOIÁ, încovói, vb. I. Refl. și tranz. A face să devină sau a deveni curb; a (se) îndoi, a (se) arcui; spec. a (se) curba, a (se) deforma în urma unor apăsări exterioare. ♦ Refl. Fig. A se umili. [Prez. ind. și: încovoiez] – Cf. sl. kovati „a făuri”. Vezi definitia »
SUPERELOGIÁ vb. I. tr. A elogia peste măsură. [Pron. -gi-a, p.i. 3,6 -giază, ger. -iind. / < super- + elogia]. Vezi definitia »
TÁFIA s.f. Produs alcoolic, asemănător cu romul, rezultat din distilarea melasei. [< fr. tafia < cuv. creol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z