Definita cuvantului cocsifica
COCSIFICÁ vb. I. tr. A transforma cărbunele brun în cocs. [P.i. cocsífic. / < cocs + -ifica, după fr. cokéfier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cocsifica
CLASIFICÁ vb. I. tr. a împărți sistematic, a repartiza pe clase, pe categorii după anumite criterii. II. refl., tr. a ocupa, a stabili un anumit loc unui elev, unui candidat la un examen, concurs etc., potrivit notelor (rezultatelor) obținute. (< fr. classifier) Vezi definitia »
Tehnica de a trisa la barbut amplasand sub suprafata de joc, unde este posibil, un magnet care atrage zarurile imprealabil masluite. Vezi definitia »
Daca „a priori” este de provenienta latina, de ce ar fi „aprioric” de provenienta germana? Numai pentru ca l-ati gasit la Kant ? O fi el „inainte de orice experienta”, dar aici lipseste si ratiunea... Vezi definitia »
răspicá (răspíc, răspicát), vb.1. (Înv.) A crăpa, a despica. – 2. A separa, a pronunța deslușit, a silabisi. De la despica cu schimb de pref. (Pușcariu 524; Tiktin). După părerea puțin sigură a lui Tiktin, sensul 2 ar fi un împrumut făcut din it. spiccare.Der. răspicat, adv. (clar). Vezi definitia »
placa( lemn de artar) cu axe de metal si roti de plastic/cauciuc folosit pentru a face diferite ghidusi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z