Definita cuvantului coliziune
COLIZIÚNE s.f. 1. Lovire, ciocnire de tendințe, de forțe, de interese contrare; conflict. 2. (Rar) Izbire puternică între două corpuri care se mișcă în sensuri opuse. ♦ Încăierare, luptă violentă. ♦ Abordaj. 3. Coliziune omonimică = fenomen prin care două sau mai multe cuvinte diferite devin omonime. [Var. colizie s.f. / cf. fr. collision, it. collisione, lat. collisio – izbire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu coliziune
CASAȚIÚNE1 s. f. compoziție pentru orchestră sau formație de cameră asemănătoare serenadei, care se deschide cu un marș, în aer liber. (< germ. Kassation, it. cassazione) Vezi definitia »
Provine din cuvântul de origine germană,,gottesmann'', folosit in secolele XVIII, XIX, pentru a defini termenul bisericesc de „epitrop”. Vezi definitia »
INGRESIÚNE, ingresiuni, s. f. Înaintare a mării în unele porțiuni mai coborâte ale continentelor, în special prin gurile fluviilor, formând adesea golfuri. – Din fr. ingression, lat. ingressio, -onis. Vezi definitia »
poáne2 s.f. pl. (reg.) necazuri, supărări, neplăceri. Vezi definitia »
Provine din verbul elen „mathein” care desemna posibilitatea omului de a asimila cunoștiințe, de a-și forma priceperi si deprinderi și de a se adapta la situații si condiții de viață dificile. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z