Definita cuvantului caplan
caplán1, capláni, s.m. (înv.) soldat turc care purta turban din piele de tigru (din miliția turcească).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu caplan
BALTA-LIMAN, cartier al Constantinopolului. -Convenția de la ~, convenție semnată la 19 apr./1 mai 1849 între Rusia și Imp. Otoman, care stabilea: limitarea dreptului de autonomie a Principatelor Române, numirea domnilor pe șapte ani, desființarea adunărilor obștești și înlocuirea lor cu divanuri ad-hoc alcătuite din boieri, revizuirea Regulamentului Organic, prelungirea regimului de ocupație instaurat după înfrîngerea Revoluției de la 1848. Vezi definitia »
KAMPUCHIÁN, -Ă, kampuchieni, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) din Kampuchia; cambodgian. [Pr.: -ci-] – Kampuchia (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
MICIMÁN, micimani, s. m. (Ieșit din uz) Grad de subofițer în marină; persoană care avea acest grad. – Din rus. miciman. Vezi definitia »
PURITÁN, -Ă, puritani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al puritanismului; p. ext. persoană care practică sau afișează o moralitate foarte severă. 2. Adj. Care aparține puritanismului, privitor la puritanism; p. ext. care profesează sau afișează o morală excesivă. – Din fr. puritain. Vezi definitia »
HESSIÁN s. n. Țesătură de iută cu legătură de pânză, folosită în tapițerie, la confecționarea sarcinilor și ca ambalaj. [Pr.: -si-an] – Din fr. hessian. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z