Definita cuvantului columbiforme
COLUMBIFÓRME s.f.pl. Ordin de păsări cuprinzând porumbeii, turturelele și guguștiucii; (la sg.) pasăre din acest ordin. [Sg. columbiformă. / < fr. colombiformes, cf. lat. columba – porumbel, forma – formă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu columbiforme
TURCÍME s. f. Mulțime de turci; totalitatea turcilor. – Turc + suf. -ime. Vezi definitia »
CORACIIFÓRME s. f. pl. ordin de păsări: corbul. (< fr. coraciiformes) Vezi definitia »
TÉME, tem, vb. III. 1. Refl. A simți teamă, a fi cuprins de frică. ◊ Expr. Cine e mușcat de șarpe se teme și de șopârlă = cel pățit e fricos, prevăzător. Mă tem că... = mi se pare că..., socotesc că..., am sentimentul (neplăcut) că... ♦ A fi îngrijorat, a-și face griji. 2. Tranz. (Pop.) A bănui, a suspecta pe cineva de infidelitate; a fi gelos. – Lat. timere. Vezi definitia »
VIÉRME, viermi, s. m. Nume dat unor animale nevertebrate, lipsite de picioare, cu corpul moale, lunguieț, de obicei cu o piele lucioasă, care trăiesc în sol, în apă sau ca parazite pe plante și pe animale; (pop.) nume dat larvelor unor insecte. ◊ Vierme de mătase = larvă a unor fluturi care produc gogoșile de mătase și care se hrănesc cu frunze de dud sau de stejar. ◊ Expr. A avea (sau a-l roade pe cineva) un vierme la inimă = a fi chinuit de griji. A trăi ca viermele în hrean (sau în rădăcina hreanului) = a duce (și a se deprinde cu) o viață grea. A avea viermi (neadormiți) = a fi fi neastâmpărat, a nu-și găsi locul. A-l mânca (pe cineva) viermii (de viu) = a fi foarte leneș și murdar. – Lat. vermis. Vezi definitia »
încunjuríme s.f. (înv.) împrejurime, mediu ambiant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z