Definita cuvantului ciorciolit
ciorciolít, ciorciolítă, adj. (reg.) mânjit, murdărit, înnoroiat.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciorciolit
BĂTĂTORÍT2, -Ă, bătătoriți, -te, adj. 1. (Despre un teren) Bătut, bătucit. 2. (Despre palme sau mâini) Cu bătături. – V. bătători. Vezi definitia »
ÎNCĂPUÍT, -Ă, încăpuiți, -te, adj. (Reg.) Care are de toate; care are tot ce-i trebuie, căpuit. – V. încăpui. Vezi definitia »
APATÍT (‹ fr. {i}) s. n. Fosfat tricalcic natural, de culoare verde smarald, întîlnit ca mineral accesoriu, în rocile magmatice, în pegmatite și în zăcămintele hidrotermale filoniene. Se prezintă sub formă de mase granulare, compacte, fin cristalizate. Este utilizat la separarea îngrășămintelor fosfatice, la fabricarea chibriturilor și ca liant ceramic pentru abrazivi. Vezi definitia »
ÎNĂCRÍT, -Ă, înăcriți, -te, adj. Acrit; p. ext. stricat, alterat. ♦ Fig. (Despre oameni) Posac, ursuz. – V. înăcri. Vezi definitia »
ANKERIT s. n. Carbonat dublu de calciu și fier, de culoare alb-cenușie, în care fierul este înlocuit în procente variabile cu magneziul. Apare sub forma lenticulară, în șisturi cristaline, în serpentinite și ca mineral de gangă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z