Definita cuvantului feribot
FERIBÓT, feriboturi, s. n. Navă special amenajată pentru a transporta oameni, vehicule etc. de pe un mal pe celălalt al unei ape. – Din fr., engl. ferry-boat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu feribot
RĂZNEPÓT, răznepoți, s. m. (Pop.) Strănepot. – Răz- + nepot. Vezi definitia »
lot (lóturi), s. n.1. Parte, bucată. – 2. Teren pentru construcții. – Mr. lot. Fr. lot (în mr., din it. lotto). – Der. loterie, s. f., din fr. loterie; loton, s. n. (loterie, joc de noroc care imită loterie), din fr. loto, germ. Lotto (Graur, BL, IV, 107). Vezi definitia »
zgomot asurzitor, hărmălaie Vezi definitia »
LOT, loturi, s. n. 1. Fiecare dintre porțiunile în care a fost împărțit un teren sau o pădure; parcelă. 2. Grup de obiecte sau de ființe cu trăsături comune. ♦ Grup de sportivi selecționați în vederea formării unei echipe. ♦ Grup de produse identice sau asemănătoare fabricate simultan sau succesiv; grup de produse identice sau asemănătoare expediate în același timp sau sosite în același timp. 3. (Înv.) Loz; câștig obținut de un loz. – Din fr. lot. Vezi definitia »
GIMNÓT s. m. pește din fluviile și bălțile din America de Nord, asemănător țiparului, care produce descărcări electrice. (< fr. gymnote) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z