Definita cuvantului col
col, cóluri, s.n. (reg.) 1. aripă (de moară de vânt). 2. rând. (în expresia: a fi de col = a fi la rând, a-i veni rândul).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu col
CAMBISOL s. n. Clasă de soluri, în sistemul internațional F.A.O., care se formează în urma proceselor complexe de alterare fizico-chimice și biogene din orizontul A și acumularea materialului rezultat în orizontul B, iluvial, care își schimbă astfel compoziția și culoarea. Corespunde aproximativ solurilor brune acide de păduri conifere. Vezi definitia »
PODMÓL, podmoluri, s. n. (Pop.) 1. Aluviune; p. ext. mâl, nămol sau teren mâlos. ♦ Cantitate mare, grămadă. 2. Mal înalt, abrupt, ros de ape. 3. Prispă. ♦ Vatră de lut pe care este clădit cuptorul în unele case țărănești. [Pl. și: podmoale] – Din bg. podmol, magh. padmaly. Vezi definitia »
AVÍCOL, -Ă adj. 1. referitor la avicultură. 2. referitor la păsări. (< fr. avicole) Vezi definitia »
RIPÍCOL, -Ă adj. (despre specii) care trăiește pe malurile apelor curgătoare. (< fr. ripicole) Vezi definitia »
CAROL, numele mai multor regi ai Suediei. Mai importanți: C. XII (1697-1718). Fiul lui Carol XI. A continuat politica absolutistă a tatălui său, a luptat în Războiul Nordic (1700-1721) împotriva Rusiei, Poloniei și Danemarcei, în care a obținut victoria de la Narva (1700) asupra rușilor, dar a fost înfrînt la Poltava (1709) de Petru cel Mare. A murit la asediul cetății Fredrikshald (1718). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z