Definita cuvantului crenobiologie
CRENOBIOLOGÍE s.f. (Zool.) Ramură a limnologiei având ca obiect studiul organismelor vii care trăiesc în izvoare. [Gen. -iei. / < fr. crénobiologie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu crenobiologie
MICROCURIE [-CÜ-RÍ] s. f. unitate de măsură a radioactivității, a milioana parte dintr-o curie1) vezi nota. (< fr. microcurie) Vezi definitia »
moftologíe, moftologíi, s.f. (pop. și fam.) 1. șmecherie, tertip. 2. (la pl.) palavre. Vezi definitia »
nămáie, nămăi, s.f. (reg., înv.) vită cornută. Vezi definitia »
ANOMALÍE (‹ fr., lat.) s. f. Abatere de la normal, de la regulă; spec., abatere de la caracterul normal al contrucției sau formei unui organ, a unei părți a corpului sau a întregului organism; (în sens larg) malformație congenitală. ♦ A. de temperatură = abatere a temperaturii medii a unui punct față de valorile medii multianuale. ♦ A. geochimică = deviație a conținutului în elemente chimice al unei porțiuni de teren față de fondul general al regiunii sau al scoarței terestre. ♦ A. geofizică = deviație a caracteristicilor geofizice, evidențiață prin măsurători pe o anumită suprafață, în raport cu fondul general al regiunii sau scoarței Pămîntului. ♦ A. magnetică = deviație a cîmpului magnetic al Pămîntului de la valorile normale. Poate fi: continentală (supr. 10-100.000 km2; ex. a.m. din Siberia de Est), regională (1-10 km2) și locală, datorată prezenței zăcămintelor de fier; ex. a.m. de la Krivoi Rog, Kursk. Vezi definitia »
FREATOBIOLOGÍE s.f. Știință care studiază organismele din apele freatice. [Pron. fre-a-to-bi-o-, gen. -iei. / cf. it. freatologie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z