Definita cuvantului compasa
compasá, compaséz, vb. I (înv.) 1. a măsura cu compasul. 2. a lucra cu o simetrie excesivă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu compasa
DEPLASÁ vb. I. tr., refl. 1. a(-și) schimba locul, a (se) mișca din loc. 2. a face să alunece, a aluneca; a (se) disloca. II. refl. a pleca undeva pentru un timp limitat. (< fr. déplacer) Vezi definitia »
ANCRASÁ, pers. 3 ancrasează, vb. I. Tranz. și refl. (Despre o piesă într-un mecanism, despre un mecanism) A se acoperi de impurități (zgură, ulei, rugină etc.) care împiedică buna funcționare. – Din fr. encrasser. Vezi definitia »
CONDENSÁ vb. I. refl. (despre vapori) a se transforma (prin răcire) în lichid. II. refl., tr. a (se) face mai dens. III. tr. (fig.) a scurta o expunere; a comprima, a prescurta. (< fr. condenser, lat. condensare) Vezi definitia »
PROGRESÁ vb. I. intr. 1. A face progrese; a merge înainte, a înainta, a propăși. 2. (Despre boli) A căpăta amploare; a se intensifica. [< fr. progresser]. Vezi definitia »
ANINOASA 1. Oraș în jud. Hunedoara, în depr. Petroșani, la poalele sud-estice ale M-ților Retezat; 4.656 loc. (1991). Expl. forestiere și de huilă. Prelucr. lemnului; fabrică de oxigen. Declarat oraș în 1989. 2. Com. în jud. Argeș; 3.559 loc. (1991). Mănăstirea A. cu biserică (sec. 17); zid de incintă și clădiri anexe (sec. 18). 3. Com. în jud. Dîmbovița; 6.067 loc. (1991). Expl. de petrol. Centru pomicol. Mănăstirea Viforîta (sec. 16, refăcută în sec. 18, cu tranformări ulterioare). Colecție de artă medievală. 4. Com. în jud. Gorj; 4.785 loc. (1991). Culă din sec. 18 (în satul Groșerea). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z