Definita cuvantului orez
ORÉZ s. m. Plantă alimentară din familia gramineelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze liniare alungite și cu spice mici, cultivată în terenuri umede pentru fructele ei cu semințe foarte hrănitoare, bogate în amidon (Oryza sativa). ♦ Semințele acestei plante. – Din bg. oriz.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orez
BERLINÉZ, -Ă, berlinézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Berlin (capitala Germaniei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Berlin sau locuitorilor săi, privitor la Berlin sau locuitorii săi. (Berlin (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. berlinois, it. berlinese) Vezi definitia »
ARIAS SÁNCHEZ, Oscar (n. 1940), om politic costarican. Președinte al Republicii Costa Rica (1986-1990). Activitate intensă în favoarea restabilirii păcii în America Centrală. Premiul Nobel pentru Pace (1987). Vezi definitia »
PIÉZ s.m. Unitate de măsură a presiunii, corespunzătoare unei forțe de un sten pe metru pătrat. [Pron. pi-ez. / < fr. pièze, cf. gr. piezein – a presa]. Vezi definitia »
LUXEMBURGHÉZ, -Ă, luxemburghezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Luxemburgului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Luxemburgului sau populației lui, privitor la Luxemburg sau la populația lui. – Luxemburg (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
străinez, străinezi s. m. (peior.) străin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z