Definita cuvantului coșoroabă
coșoroábă, coșoroábe, s.f. (reg.) 1. plantă numită și văzdoagă. 2. (la pl.) mere și pere uscate.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu coșoroabă
INCIDÉNȚĂ s.f. Întretăiere, întâlnire a unei raze de lumină cu o suprafață. ◊ Punct de incidență = punct în care o rază de lumină întâlnește o suprafață; unghi de incidență = unghi pe care îl face raza de lumină care cade pe o suprafață cu perpendiculara în punctul de incidență. ♦ Situația unei propoziții incidente. [Cf. fr. incidence, it. incidenza]. Vezi definitia »
INOPLÁSMĂ s.f. (Biol.) Protoplasmă nediferențiată care se găsește în sarcoplasma mușchiului. [< fr. inoplasme, cf. gr. is, inos – fibră, plasma – formație]. Vezi definitia »
tocăneálă, tocănéli, s.f. (reg.) 1. terciuire, zdrobire. 2. murdărie. 3. cicăleală. Vezi definitia »
GIPSOFÍLĂ s.f. Plantă erbacee cultivată pentru florile sale albe, roze sau roșii; (pop.) gipsăriță. [< fr. gypsophile]. Vezi definitia »
TRÁGLĂ, tragle, s. f. 1. Targă de lemn folosită pentru cărat diferite lucruri. ♦ (Reg.) Un fel de sanie folosită la căratul fânului. 2. Unealtă pentru adunat paiele la stog și pentru curățat aria de gunoi. ♦ Unealtă cu coada lungă pentru scos jarul și cenușa din sobă sau din cuptor. 3. Unealtă alcătuită dintr-o scândură și o stinghie pe care se bate cu piciorul ca pe o pedală, pentru a speria peștele de sub pietre. – V. tragă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z