Definita cuvantului coțobăni
coțobăní, coțobănésc, vb. IV refl. (reg.) 1. a se agăța ca să ajungă mai sus; a se aburca, a se cocoța. 2. a se căzni, a se trudi, a se opinti, a se îndârji. 3. a se rățoi, a se coțofeni, a înfrunta (pe cineva).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu coțobăni
CONI2(O)- elem. „praf”. (< fr. coni/o/-, cf. gr. konis) Vezi definitia »
ÎNSTĂPÂNÍ, înstăpânesc, vb. IV. Refl. (Rar) A se face stăpân pe ceva. – În + stăpân. Vezi definitia »
BERCENI 1. com. în jud. Prahova, pe Teleajen; 6.135 loc. (1991). Carton asfaltat și mat. izolatoare. 2. Com. în Sectorul Agricol Ilfov; 4.035 loc. (1991). Vezi definitia »
CHERUBINI, Luigi (1760-1842), compozitor francez de origine italiană. Imnuri revoluționare, opere („Lodoiska”, „Sacagiul”, „Medeea”), mise, cantate, simfonii, cvartete și sonate pentru pian. Autorul unui curs de contrapunct și fugă. Se distinge prin noblețea stilului și rafinamentul polifoniei. Vezi definitia »
tihní (-nésc, -ít), vb.1. A se bucura de odihnă, a sta liniștit. – 2. A se simți bine, a profita de ceva, a-i conveni. – Var. Mold. ticni, Trans. tigni (și var.). Rezultat din confuzia sl. tichnąti „a fi odihnit” cu sl. tekniti „a se simți bine” (Cihac, II, 409). Se conjugă numai la pers. III; cu primul sens, se folosește aproape exclusiv participiul tihnit.Der. tihnă, s. f. (liniște, odihnă, repaus), postverbal; tihneală, s. f. (pace, liniște); netihnă, s. f. (neliniște). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z