Definita cuvantului cramen
crámen s.n. (înv.) piele de miel din oi de Crimeea.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cramen
KEROSÉN s.n. Combustibil petrolier folosit mai ales la motoare cu reacție; gaz. [Cf. engl., it. kerosene]. Vezi definitia »
ALGOGÉN, -Ă adj. Care este produs de o excitație puternică și care intoxică terminațiile nervoase. [< fr. algogène, cf. gr. algos – durere, gennan – a genera]. Vezi definitia »
EPIFENOMÉN s.n. 1. (Fil.) Fenomen secundar a cărui prezență sau lipsă nu alterează producerea fenomenului esențial. 2. Simptom accesoriu în cursul unei boli, fără legătură directă cu aceasta. [< fr. épiphénomène]. Vezi definitia »
ANOFELOGÉN, -Ă adj. (Despre terenuri, bălți) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. [< fr. anophélogène]. Vezi definitia »
BUNSEN [búnzɔn], Robert Wilhelm (1811-1899), chimist și fizician german. Prof. univ. la Marburg și Heidelberg. Studii privind derivații organoarsenici. Împreună cu Kirchhoff a pus bazele analizei spectrale, cu ajutorul căreia a caracterizat și a izolat rubidiul și cesiul. A obținut magneziul și cromul în stare metalică prin electroliza clorurilor lor și a inventat becul cu gaz și calorimetrul care-i poartă numele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z