Definita cuvantului fachiol
fáchiol s.n. (reg., înv.) stofă din lână subțire, străvezie, cu care se îmbrobodesc femeile; voal, crep (de doliu); păioară, maramă, urzicar, lințoliu.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu fachiol
GLICÓL, glicoli, s. m. Alcool cu aspect de lichid incolor, siropos, dulce, folosit îndeosebi ca dizolvant; etilenglicol. – Din fr. glycol. Vezi definitia »
PROTARGÓL s. n. Antiseptic sub formă de pulbere fină, galbenă sau galbenă-brună, format din azotat de argint și o soluție alcalină de proteine, folosit în tratamentul mucoaselor, la guturai, la boli de ochi etc. – Din germ. Protargol. Vezi definitia »
SPECTÁCOL s. n. 1. reprezentație de teatru; (p. ext.) orice reprezentație dată pentru public. ♦ a se da în ~ = a atrage atenția printr-o purtare nepotrivită, a se face de râs. 2. priveliște, întâmplare care atrage privirile sau atenția. (< fr. spectacle, lat. spectaculum) Vezi definitia »
PERIBÓL s.n. 1. Spațiul sacru din jurul templelor grecești sau romane, decorat cu statui și cu monumente votive. 2. Incintă exterioară a unor edificii sacre. [< fr. péribole, gr. peribolos]. Vezi definitia »
DIAMINOFENÓL s.n. (Chim.) Derivat al pirogalolului, al cărui clorhidrat este folosit ca revelator în fotografie. [Pron. di-a-. / < fr. diaminophénol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z