Definita cuvantului destinde
DESTÍNDE vb. III. refl. 1. A-și slăbi încordarea, a se relaxa, a se slăbi. 2. (Despre ființe) A se întinde, a se îndrepta. ♦ A se odihni; a se distra. [P.i. destínd, perf.s. -insei, part. -ins. / după întinde, cf. fr. détendre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu destinde
TRACHINÍDE s.n.pl. Familie de pești teleosteeni având ca tip dracul-de-mare, dragonul; (la sg.) pește din această familie. [< lat. trachinidae]. Vezi definitia »
BLENIÍDE s. n. pl. familie de pești marini viu colorați, cu capul turtit în partea superioară, botul scurt și aripioara dorsală foarte lungă: corosbina sau cățelul-de-mare. (< fr. blenniidés) Vezi definitia »
NAUTILOÍDE s. n. pl. Ordin de cefalopode fosile și actuale cu cochilia externă împărțită în mai multe compartimente. [Pr.: na-u-] – Din fr. nautiloïdées. Vezi definitia »
APTERIGÍDE s. f. pl. familii de păsări aptere: apterix. (< fr. aptérygidés) Vezi definitia »
DESTÍNDE, destind, vb. III. 1. Refl. A deveni mai puțin încordat; a se relaxa, a slăbi. ♦ Fig. (Despre nervi sau stări de spirit) A se liniști, a se descărca. 2. Refl. (Despre ființe, corpul lor sau părți ale corpului) A se întinde, a se îndrepta. ◊ Tranz. Și-a destins trupul și a plecat spre ieșire (G. M. ZAMFIRESCU). 3. Refl. (Neobișnuit, despre un ținut) A se întinde, a se desfășura. 4. Tranz. (Neobișnuit) A retrage. Întinse o mână... apoi o destinse repede (DELAVRANCEA). [Perf. s. destinsei, part. destins] – Din des1- + [în]tinde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z