Definita cuvantului hașleu
hașléu s.m. sg. (reg., înv.) pucioasă (folosită la stupii de albine).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu hașleu
TELELÉU, -EÁ, telelei, -ele, s. m. și f. Om fără căpătâi, care își pierde vremea (umblând de colo până colo) fără nici o treabă. ◊ Expr. (Adverbial) A umbla teleleu (Tănase) = a umbla de colo până colo, fără rost. A fi teleleu Tănase = a fi zăpăcit, aiurit, năuc. – Din magh. telelö. Vezi definitia »
SAȘÉU, sașeuri, s. n. Pungă mică de pânză în care se păstrează batiste, ciorapi etc. sau în care se pun, în dulap, flori plăcut mirositoare pentru a parfuma rufele. – Din fr. sachet. Vezi definitia »
ANEU s.m. 1. om neimportant , prost , fraier , provenit din prescutarea A.N.(autor necunoscut) , regionalism din brăila ce caracterizeaza un om care nu se încadreaza într-o gașca de cartier. Vezi definitia »
corintéu (corintéi), s. m. – Flăcău care îl însoțește pe mire la nunțile populare. Mag. kurjantó „crainic” (Drăganu, RF, II, 74; Dacor., V, 896). Vezi definitia »
PATÉU s.n. 1. Un fel de plăcintă umplută cu carne tocată, cu brânză etc. 2. Pastă de ficat, de carne sau de pește, preparată cu condimente și consumată proaspătă sau conservată. [Pl. -uri, var. pate s.n. / < fr. pâté]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z