Definita cuvantului durativ
DURATÍV, -Ă adj. (Despre verbe sau timpuri verbale) Care arată o acțiune care durează, care este în desfășurare. [Cf. fr. duratif, it. durativo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu durativ
ANTISPORTÍV, -Ă adj. Care nu practică și nu iubește sportul; contrar spiritului sportiv. [Cf. fr. antisportif]. Vezi definitia »
TERMINATÍV, -Ă adj. 1. care constituie o terminație (2). 2. referitor la rezultatul unei acțiuni. (< fr. terminatif) Vezi definitia »
FIXATÍV, -Ă I. adj. (despre soluții) care fixează. II. s.n. 1. soluție cu care se fixează pe hârtie desenele în cărbune sau în creion, ferindu-le astfel de ștergere. 2. soluție pentru păr care fixează forma coafurii. (< fr. fixatif) Vezi definitia »
VARIOOBIECTÍV s. n. (cinem.) obiectiv cu distanță focală variabilă, folosit în filmare. (< germ. Varioobjektiv) Vezi definitia »
PERFECTÍV, -Ă, perfectivi, -e, adj. (Despre aspectul, sensul verbelor) Care exprimă acțiunea verbului eliminând noțiunea de durată și de desfășurare, insistând asupra începutului și sfârșitului ei, a rezultatului ei; (despre verbe) care are acest aspect. – Din fr. perfectif, germ. perfektiv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z