Definita cuvantului hârzob
hârzób, hârzoábe, s.n. (reg.) 1. funie groasă folosită la coborârea sau la ridicarea greutăților din adâncime; vârtej. 2. ladă care odinioară servea de scenă și în spatele căreia păpușarul mânuia păpușile; lada păpușilor. 3. coșuleț din cetină de brad în care se păstrează unii pești. 4. policandru. 5. cerc de lemn de care se prinde un săculeț prin care se strecoară zerul (folosit de ciobani). 6. paneraș făcut din cetină de brad în care se usucă peștele. 7. excrescență în vârful coarnelor de cerb; ploscuță. 8. băț despicat în vârf cu care se dau merele jos din pom.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu hârzob
SNOB, SNOÁBĂ, snobi, snoabe s. m. și f., adj. (Persoană) care admiră și adoptă fără discernământ și cu orice preț tot ce este la modă. – Din fr. snob. Vezi definitia »
NECROFÓB, -Ă, necrofobi, -e, adj., s. m. și f. (Med.) (Persoană) care suferă de necrofobie. – Din fr. nécrophobe. Vezi definitia »
scrob1, scroburi, s.n. (reg.) 1. jumări de ouă. 2. mâncare făcută din ouă bătute, fierte cu smântână sau cu miere. 3. mâncare asemănătoare cu terciul, făcută din făină fiartă. 4. (în sintagmă) scrob de făină = făină muiată pentru pui. 5. aluat subțire din care se fac clătite sau scoverzi. 6. (la pl.) clătite. 7. aluat nedospit, frecat mărunt în palmă sau ras pe răzătoare, care se fierbe în supă în loc de tăiței; frecăței, răzălău, trahana. 8. mâncare uscată și întărită, care nu mai poate fi consumată. 9. tencuială. Vezi definitia »
SLAVOFÓB, -Ă, slavofobi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care este potrivnic slavilor. 2. S. m. și f. Adversar al apropierii culturale, economice și politice de popoarele și statele slave. – Din fr. slavophobe. Vezi definitia »
ghiób (ghióburi), s. n. – Vas de lemn pentru păstrat brînză, putină. Mag. döböny (DAR). În Trans. După Hasdeu, Col. lui Traian, 1876, 97, cuvînt dacic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z