Definita cuvantului ecometru
ECOMÉTRU s.n. (Fiz.) Aparat cu care se măsoară durata, distanța și raporturile dintre sunete, folosit mai ales la aprecierea adâncimii nivelului de lichid din găurile de sondă. [< fr. échomètre, cf. gr. echo – sunet, metron – măsură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ecometru
BURU, ins. indoneziană în Arh. Moluce; 8,8 mii km2. Relief muntos (alt. max.: 2.429 m). Păduri tropicale. Vezi definitia »
nosádru, nosádri, s.m. (reg.) numele unei specii de pește. Vezi definitia »
Metru, metri, s.m. Unitate fundamentală de măsură pentru lungime, egală cu lungimea drumului parcurs de lumină în vid în timp de 1/299 792 458 dintr-o secundă. Vezi definitia »
NEÚTRU, -Ă adj. 1. care nu este de partea nimănui; (despre un stat) care nu face parte dintre beligeranți, care nu participă la pacte sau alianțe militare; (despre persoane) neîncadrat în nici o mișcare, în nici un partid etc. 2. nesemnificativ, indiferent. 3. gen ~ (și s. n.) = gen gramatical care cuprinde nume ce au la singular formă masculină și la plural formă feminină. ♦ vocală ~ă = vocală medială. 4. (despre compuși) care nu prezintă nici caracter de acid și nici bazic. ◊ (despre corpuri) care nu are sarcină electrică. 5. (despre organisme) care nu are un sex bine definit; asexuat. ◊ care nu are gonade funcționale; steril. (< fr. neutre, it. neutro, lat. neuter, -tra) Vezi definitia »
CENTIMÉTRU I. s. m. măsură subdivizionară de lungime, a suta parte dintr-un metru. II. s. n. panglică lungă de 1 cm (și jumătate) cu diviziuni zecimale, pentru măsurat în croitorie, în magazine de textile etc. (< fr. céntimètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z