Definita cuvantului buru
BURU, ins. indoneziană în Arh. Moluce; 8,8 mii km2. Relief muntos (alt. max.: 2.429 m). Păduri tropicale.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buru
LAMELIRÓSTRU, -Ă I. adj. (despre păsări) cu ciocul acoperit de lamele transversale. II. s. f. pl. anseriforme. (< fr. lamellirostre/s/) Vezi definitia »
HEMATOMÉTRU s.n. (Med.) Retenție a sângelui menstrual în cavitatea uterină. [< fr. hématomètre, cf. gr. haima – sânge, metra – uter]. Vezi definitia »
NEÚTRU, -Ă adj. 1. care nu este de partea nimănui; (despre un stat) care nu face parte dintre beligeranți, care nu participă la pacte sau alianțe militare; (despre persoane) neîncadrat în nici o mișcare, în nici un partid etc. 2. nesemnificativ, indiferent. 3. gen ~ (și s. n.) = gen gramatical care cuprinde nume ce au la singular formă masculină și la plural formă feminină. ♦ vocală ~ă = vocală medială. 4. (despre compuși) care nu prezintă nici caracter de acid și nici bazic. ◊ (despre corpuri) care nu are sarcină electrică. 5. (despre organisme) care nu are un sex bine definit; asexuat. ◊ care nu are gonade funcționale; steril. (< fr. neutre, it. neutro, lat. neuter, -tra) Vezi definitia »
TRAPEZOÉDRU, trapezoedre, s. n. Corp ale cărui fețe sunt trapezoidale. – Din fr. trapézoèdre. Vezi definitia »
CONTRACALÍBRU s.n. Piesă folosită la executarea și la controlul unui calibru. [Cf. fr. contre-calibre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z