Definita cuvantului edicul
EDÍCUL s.n. 1. Chioșc, pavilion făcut de obicei în parcuri. ♦ Învelitoare, acoperitoare de protecție a unei lucrări de artă, cu înfățișare de templu în miniatură sau de chioșc. 2. Nișă în care se pun portretele morților, urnele funerare. [< fr. édicule].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu edicul
volumul sanguin total;are valori de cca 7-8 procente din greutatea corporală și este format din volumul globular (corpuscular) VG și volumul plasmatic VP; proporția celor două volume este în condiții normale de cca 45 de procente VG și 55 de procente VP, dar poate varia atât fiziologic cât și patologic. Vezi definitia »
NOCTAMBÚL, -Ă s. m. f. somnambul. ◊ (fam.) om care își petrece nopțile în chefuri. (< fr. noctambule, lat. noctambulus) Vezi definitia »
OPÉRCUL, opercule, s. n. Fiecare dintre plăcile osoase care acoperă deschiderea branhială la unele specii de pești. ♦ Căpăcel care astupă gura cochiliei la unii melci. – Din fr. opercule, lat. operculum. Vezi definitia »
Superiorul (starețul – cum se spune in limbajul folosit de Biserica Ortodoxa) unui Convent (manastiri) franciscan. Vezi definitia »
funcția întărește organul prov. (er., glum.) viața sexuală activă menține potența. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z