Definita cuvantului electrocuta
ELECTROCUTÁ vb. I. tr., refl. A (se) omorî cu ajutorul unui curent electric. [< fr. électrocuter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu electrocuta
prezenta grasimilor nedigerate in scaun Vezi definitia »
RAPORTÁ vb. I. tr. I. (Rar) A aduce venituri, beneficii; a produce. II. A relata (scris sau oral) unui șef ierarhic sau unei adunări o situație, rezultatul unei activități etc. III. 1. A stabili un raport între două sau mai multe noțiuni. ♦ refl. A face legătura cu ceva; a se referi. 2. (Mat.) A găsi valoarea pe care o are o mărime când a doua mărime are o valoare egală cu unitatea. 3. A reprezenta pe un plan la o anumită scară, elementele unei ridicări topografice. [P.i. -tez, 3,6 -tează și rapórtă. / < fr. rapporter]. Vezi definitia »
PATENTÁ vb. tr. 1. a acorda (cuiva) o patentă (1); a breveta. 2. (tehn.) a trata termic o sârmă sau o bandă de oțel pentru a-i da o rezistență mecanică mare. (< fr. patenter, germ. patentieren) Vezi definitia »
PIGMENTÁ vb. I. refl. (despre piele, țesuturi) a se colora datorită pigmenților ce se formează prin acțiunea soarelui, a unor tulburări etc. II. tr. (fig.) a tinctura. (< fr. pigmenter) Vezi definitia »
ÁCTA s.n.pl. 1. Colecție de documente, registre etc. privitoare la o anumită instituție, persoană sau problemă. 2. Titlu al unor periodice sau colecții de lucrări științifice, publicate de o societate sau de o instituție. [< lat. acta]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z