Definita cuvantului icni
icní, icnésc, vb. IV (pop.) 1. a se forța să verse; a vărsa. 2. a sughița. 3. a râgâi. 4. a suspina; a geme înăbușit, cu ciudă și necaz; a scoate gemete scurte de durere.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu icni
MENÍ, menesc, vb. IV. Tranz. 1. A hotărî de mai înainte; a decide, a dispune; a destina, a sorti. ♦ Tranz. și intranz. A exprima o dorință în favoarea cuiva; a ura2. ♦ (În credințe și superstiții) A predestina, a ursi. ◊ (Înv.) A prevesti, a prezice (ceva rău). ◊ Expr. (Intranz.) A meni a bine (sau a rău) = a prezice lucruri favorabile (sau nefavorabile). 2. (În superstiții) A aranja bobii, cărțile etc. într-un anumit fel și a descânta pentru ghicit. ♦ A descânta, a vrăji. – Din sl. mĕniti. Vezi definitia »
policní, pers. 3. sg. policnéște, vb. IV (reg.) a bruma. Vezi definitia »
ACTINOPTERIGIÉNI s.m.pl. Subclasă de pești fosili, osoși, din mezozoic; (la sg.) pește din această subclasă. [Sg. actinopterigian. / < fr. actinoptérygiens]. Vezi definitia »
ANTONINI, dinastie de împărați romani (96-192 d. Hr.), întemeiată de Nerva (96-98 d. Hr.) și sfîrșindu-se cu domnia lui Commodus (180-192 d. Hr.). Vezi definitia »
REDEVENÍ vb. intr. a deveni, a se face din nou așa cum era înainte. (< fr. redevenir) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z