Definita cuvantului iscodaci
iscodáci s.m. (înv.) iscoditor, inventiv.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu iscodaci
BRUEVICI, Nikolai Grigorievici (1896-1987), inginer rus. Cercetător în domeniul teoriei mecanismelor și organelor de mașini, autor al unor metode de analiză a mecanismelor și al unei teorii asupra preciziei acestora. Vezi definitia »
BÍCI, bice, s. n. (Adesea fig.) Obiect alcătuit dintr-o curea sau o împletitură de curele, mai rar de cânepă, legată de un băț, cu care se lovesc sau se îndeamnă animalele să meargă. ♦ Lovitură dată cu obiectul descris mai sus. [Var.: (reg.) zbici s. n.] – Din sl. biči. Vezi definitia »
ZBĂTUCÍ, zbătucésc, vb. IV. Tranz. A călca în picioare. (s- expresiv + bătuci) Vezi definitia »
CETNICI (‹ scr.) s. m. pl. 1. Nume dat participanților la lupta armată de partizani a popoarelor slave din Pen. Balcanică, în sec. 19, împotriva asupritorilor turci. 2. Nume însușit de membrii unei organizații de naționaliști din Iugoslavia care, în timpul celui de-al doilea război mondial, au luptat alături de hitleriști împotriva forțelor de eliberare națională. Vezi definitia »
ORTĂCÍ, ortăcesc, vb. IV. Refl. recipr. (Reg.) A lega tovărășie cu cineva; a se întovărăși, a se asocia. – Din ortac. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z