Definita cuvantului arghirofilie
arghirofilíe (-íi), s. f.1. Avariție, lăcomie. – 2. Simonie. Ngr. ἀργυροφίλα (Gáldi 152). – Der. arghirofil, s. m.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu arghirofilie
pojíjie (pojíjii), s. f. – Lucruri, catrafuse. Rut., rus. poživa „cîștig” (Cihac, II, 273). În Mold. Cf. pojivăi, vb. (a se folosi de), din rus. poživatĭsja „a se folosi” (Tiktin), sec. XVII înv. Vezi definitia »
MUZEOGRAFÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu descrierea și cu istoria muzeelor, cu metodica clasării, conservării și prezentării obiectelor dintr-un muzeu. ♦ Studiu asupra colecțiilor din muzee. [Pron. -ze-o-, gen. -iei. / < fr. muséographie, germ. Museographie]. Vezi definitia »
DILATOMETRÍE s. f. Ramură a fizicii care studiază procedeele de măsurare a dilatației corpurilor, precum și transformările fizico-chimice suferite de corpuri sub influența căldurii. – Din fr. dilatométrie. Vezi definitia »
langavíe s.f. (înv.) ornament arhitectonic cu flori și fructe. Vezi definitia »
MOMẤIE, momâi, s. f. 1. Schelet de lemn înfășurat în paie și acoperit de zdrențe, înfățișând un om, care este pus pe un teren cultivat pentru a speria și alunga păsările și animalele sălbatice dăunătoare; sperietoare, măgăoaie. 2. Fig. Epitet dat unei ființe urâte. ♦ Mogâldeață. 3. (Înv.) Semn care se pune la hotarul unei moșii; semn de aliniere. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z