Definita cuvantului încrosna
încrosná, încrosnéz, vb. I (pop.) 1. a pune cuiva în spate o crosnă (o sarcină, o greutate, o povară). 2. (refl.) a lua în spate o crosnă (o sarcină, o greutate, o povară). 3. (fig.; refl.) a se îmbrăca cu multe straie; a se înfofoli, a se înhăimura, a se încotoșma, a se încotoșmăni, a se îmboldori.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu încrosna
COSEMNÁ, cosemnéz, vb. I. Tranz. A semna împreună cu altcineva un act, o lucrare etc. – Co- + semna. Vezi definitia »
UZINÁ vb. tr. 1. a prelucra un material în uzină cu ajutorul unei mașini-unelte. 2. a fabrica un produs într-o uzină. (< fr. usiner) Vezi definitia »
TSWÁNA subst. 1. S. m. Membru al populației bantu, de pe teritoriul Botswanei și din vestul Africii de Sud; batswana, bechuana. 2. S. n. Limbă aparținătoare familiei sotho, vorbită de tswana (1); setswana. [Pr.: țuána] (cf. engl. tswana < tswana tswana) [AHDEL] Vezi definitia »
EȘALONÁ, eșalonez, vb. I. Tranz. 1. A dispune, a repartiza un întreg în mai multe părți la intervale succesive dinainte stabilite. ♦ (Fin.) A repartiza o sumă de bani în așa fel, încât plata să se efectueze pe rând și la date succesive, dinainte fixate. 2. (Mil.) A dispune trupele pe eșaloane. – Din fr. échelonner. Vezi definitia »
MOINÁ, pers. 3 moinează, vb. I. Refl. și intranz. A se face moină, a începe să se dezghețe. – Din moină. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z