Definita cuvantului eticheta
ETICHETÁ vb. I. tr. 1. A pune o etichetă (pe ceva). 2. (Fig.) A califica (pe cineva sau ceva). [< fr. étiqueter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu eticheta
SUPRALICITÁ vb. intr. 1. a oferi la o licitație un preț mai mare decât prețul oferit (de cineva) anterior. 2. (fig.) a oferi mai mult decât altcineva la o întrecere. 3. a insista prea mult. (< supra1- + licita) Vezi definitia »
IMITÁ vb. tr. 1. a-și însuși felul de gândire, de comportare etc. al cuiva; a lua pe cineva ca exemplu. ◊ a reproduce vorbirea, gesturile etc. cuiva; a maimuțări. 2. a lua ca model opera, felul de a lucra al unui artist sau scriitor. ◊ a reproduce cu fidelitate, a copia. (< fr. imiter, lat. imitari) Vezi definitia »
DECAPITÁ, decapitez, vb. I. Tranz. A ucide sau a executa pe cineva prin tăierea capului; a tăia capul cuiva. ◊ A separa capul bovinelor de corpul lor la abator. – Din fr. décapiter, lat. decapitare. Vezi definitia »
Reprezinta datoriile agentului economic fata de terti in urma imprumuturilor primite si pentru care trebuie sa plateasca dobanda Vezi definitia »
Absenta cristalinului. Afakia survine fie dupa o operatie de cataracta (extragerea chirurgicala a cristalinului), fie, mult mai rar, dupa un traumatism ocular.Ochiul lipsit de cristalin isi pierde capacitatile de acomodare (care permit o vedere clara, atat de aproape, cat si de departe) si devine hipermetrop. Afakia este corectata cu ochelari sau lentile si, inca, printr-un cristalin artificial implantat chirurgical. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z