Definita cuvantului îndurătate
îndurătáte s.f. (înv.) îndurare.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu îndurătate
FRANCITÁTE s. f. ansamblul caracterelor proprii culturii franceze. (< fr. francité) Vezi definitia »
PLANITÁTE s.f. v. planeitate. Vezi definitia »
REGULARITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce se face totdeauna în același fel și în același timp. ♦ Uniformitate. ♦ Simetrie; proporție. ♦ (Fil.) Lege. [Cf. fr. régularité]. Vezi definitia »
SECURITÁTE s. f. 1. stare de siguranță, de lipsă de primejdie. 2. protecție, apărare. ♦ Consiliu de S~ = principalul organ permanent al ONU, având ca sarcină fundamentală menținerea păcii și securității internaționale. 3. totalitatea organelor de stat care în trecut, aveau sarcina să apere sistemul social economic și politic; sistem politico- polițienesc represiv. (< fr. sécurité, lat. securitas) Vezi definitia »
SELECTIVITÁTE s. f. 1. capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ◊ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumită alegere între elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. însușire a plantelor și animalelor de a face selecție naturală în procesele biologice și în comportarea lor față de condițiile de mediu. (< fr. sélectivité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z