Definita cuvantului selectivitate
SELECTIVITÁTE s. f. 1. capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ◊ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumită alegere între elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. însușire a plantelor și animalelor de a face selecție naturală în procesele biologice și în comportarea lor față de condițiile de mediu. (< fr. sélectivité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu selectivitate
PUERPERALITÁTE s. f. (Med.) Stare a femeii de la fecundație până la sfârșitul lăuziei. [Pr.: pu-er-] – Din fr. puerpéralité. Vezi definitia »
CURSIVITÁTE s.f. Caracterul cursiv al vorbirii, al scrierii, al formulării ideilor. [< cursiv + -itate]. Vezi definitia »
AFECTIVITÁTE s. f. 1. Totalitatea proceselor afective. 2. Comportare emotivă; sensibilitate. – Din fr. affectivité. Vezi definitia »
MATERIALMÉNTE adv. (Rar) Din punct de vedere material. [Pron. -ri-al-. / cf. fr. matériellement]. Vezi definitia »
COMPACITÁTE s. f. Raportul dintre greutatea specifică aparentă a unui material granular sau poros și greutatea lui specifică reală; p. gener. însușirea de a fi compact. – Din fr. compacité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z