Definita cuvantului întreochia
întreochiá vb. I refl. (înv.) a cădea bolnav, a se îmbolnăvi de sângerat.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu întreochia
AUSTRO-UNGARIA, monarhie dualistă condusă de împăratul Austriei (concomitent și rege al Ungariei), creată în 1867, în urma înțelegerii dintre cercurile conducătoare din Austria și Ungaria. S-a destrămat în 1918, în condițiile înfrîngerii suferite în primul război mondial și ale avîntului mișcării de eliberare națională a popoarelor subjugate, care au dus la formarea statelor naționale Austria, Ungaria și Cehoslovacia; o parte a terit. anexate de fostul Imp. Austro-Ungar s-au unit cu Polonia, Italia, Iugoslavia și România. Vezi definitia »
LITOGRAFIÁ vb. tr. a multiplica prin litografie. (< fr. lithographier) Vezi definitia »
năbiá, vb. I refl. (reg.) 1. a-și mări volumul, a se umfla când este băgat în apă. 2. a se sătura de ceva; a se îngrețoșa. Vezi definitia »
îngingiá, pers. 3 sg. îngíngie, vb. I (reg., înv.) 1. (despre porumb) a începe să dea boabele, a îngurzi. 2. (fig.; despre om) a face avere, a prinde cheag. Vezi definitia »
CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii noi ori a îmbogăți un cuvânt sau o expresie cu un sens nou cu ajutorul unui calc (3). [Pr.: -chi-a] – Din fr. calquer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z