Definita cuvantului jechilă
jéchilă s.f. (reg.) 1. traistă de merinde; pojijie. 2. totalitatea lucrurilor de la o stână; tărhat. 3. îmbrăcămintea așezată deasupra tarniței (păturii) la cal.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu jechilă
MUCENÍȚĂ, mucenițe, s. f. Mucenică2 (1). – Din sl. mučenica. Vezi definitia »
iznoávă (iznoáve), s. f.1. Noutate. – 2. (Mold.) Glumă, banc. Sl. izŭ nova „din nou”. Cuvînt rar, se folosește mai ales în expresia iznoavă (var. de la iznov) „altă dată” (Miklosich, Slaw. Elem., 32; Tiktin; DAR). Probabil de aici snoavă, s. f. (glumă, banc), var. znoavă, și poate și snoabă (var. znoabă), s. f. (Banat, poznă). Vezi definitia »
ENTEROANASTOMÓZĂ s.f. Operație chirurgicală prin care se stabilește o comunicație între două anse intestinale pentru a ocoli o tumoare sau altă piedică a tranzitului intestinal. [Pron. -ro-a-. / < fr. entéro-anastomose]. Vezi definitia »
tuleánă s.f. (reg.) locul de pe care s-a cules porumbul. Vezi definitia »
PÍPĂ, pipe, s. f. 1. Obiect format dintr-o parte mai groasă și scobită, în care se pune tutunul, și dintr-un tub (curbat) prin care se trage fumul; p. restr. partea mai groasă și scobită a acestui obiect; p. ext. (cantitatea de) tutun care intră în această parte a obiectului; lulea. 2. Piesă de porțelan curbată la un capăt, folosită pentru protejarea instalațiilor electrice împotriva apei de ploaie la intrarea lor în pereții unei clădiri. 3. Piesă a distribuitorului motorului cu aprindere electrică, care închide succesiv circuitele electrice ale bujiilor motorului. – Din magh. pipa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z