Definita cuvantului fracționism
FRACȚIONÍSM s.n. Acțiunea unei grupări care se rupe de partidul din care a făcut parte, adoptând o linie politică diferită, uneori direct opusă liniei acestuia. [< fr. fractionnisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fracționism
FORDÍSM s.n. Sistem de organizare a muncii și de salarizare, care urmărește să stoarcă cât mai multă plusvaloare pe baza sporirii maxime a intensității muncii prin divizarea extremă a muncii pe operații organizate în flux continuu, pe bandă rulantă. [Cf. fr. fordisme, it. fordismo < Ford – industriaș american]. Vezi definitia »
VERÍSM s.n. Curent artistic și literar apărut în Italia în sec. XIX, tributar influenței naturalismului francez, care își propune să prezinte realitatea așa cum este, fără a exclude aspectele vulgare și hidoase. [Cf. it. verismo, fr. vérisme]. Vezi definitia »
HETEROMORFÍSM s.n. Caracter heteromorf; heteromorfie. [< fr. hétéromorphisme]. Vezi definitia »
AUTOTURÍSM, autoturisme, s. n. Automobil cu caroserie închisă sau deschisă, cu care se transportă un număr redus de persoane; turism. [Pr.: a-u-] – Auto2 + turism. Vezi definitia »
PAVLOVÍSM s.n. Orientare în medicină și psihologie bazată pe descoperirile lui Pavlov privitoare la activitatea nervoasă superioară. [< fr. pavlovisme, cf. I. P. Pavlov – neurofiziolog rus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z