Definita cuvantului jomp
jomp s.n. (reg.) spărtură de jos în sus; vârtej scurt (în minele de aur).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu jomp
răstímp (răstímpuri), s. n. – Perioadă, interval de timp. – Var. răstîmp, zăstimp, zăstîmp. Sl. rastąpŭ „interval” (Cihac, II, 308; Philippide, Principii, 61; Byhan 333), contaminat cu timp în forma de bază. Vezi definitia »
BLIMP s.n. (Cinem.) Carcasă în care se introduce aparatul de filmat portabil în cazul filmărilor cu priză directă de sunet, pentru a elimina zgomotul produs de mecanismul de antrenare a peliculei. [< engl. blimp]. Vezi definitia »
CONTRACÂ'MP s. n. 1. (arhit.) pantă plană în mijlocul unei muluri. 2. (cinem.) încadrare corespunzătoare unui unghi de filmare opus celui folosit în cadrul precedent, utilizată la filmarea scenelor cu două personaje angajate în dialog. (după fr. contre-champ) Vezi definitia »
TRAMP s. n. navă comercială pentru transportul de mărfuri, care navighează din port în port pentru a fi închiriată. (< engl. tramp) Vezi definitia »
TRAMP s.n. Navă de comerț care navighează din port în port pentru a fi închiriată. [Pl. -pe, -puri. / < engl. tramp]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z